Alla inlägg under januari 2014

Av nannasblogg - 11 januari 2014 13:42

....dags å ställa undan liggdelen (snyft, sista gången den kom till användning)...å ge plats för sittdelen. Har gjort de lite extra mysigt med åkpåse å kudde så får vi se om lillebror trivs.

Av nannasblogg - 10 januari 2014 07:11

.....en liten sammanfattning av året som gått....


Januari började med att Ella fick en rejäl luftrörskatarr å vi fick besöka vårdcentralen för första gången (än så länge, även den enda gången hitills, peppar, peppar). I övrigt så gick vi som vanligt på Öppna förskolan å vi hade en svinkall vintermånad å jag minns att januari kändes extra lång, dock inte bara pga snö å kyla utan även för att vi hade några extra undersökningar av lillebror som låg i magen. Ja, vi fick ju även då reda på att de just skulle bli en lillebror :) Dessutom var det en liten tjej som blev galet förtjust i Nicke Nyfiken så dom filmerna gick på repet hos oss.  


       

...i februari blev de en resa upp till norr igen å vi fick även besök av den blivande 40 åringen. Vinterkräksjukan härjade å de var en riktig pärs å ta sig upp. Vi firade bl a syrran som fyllde 40 år å jag gick ut här på bloggen med nyheten att lillebror var påväg till oss. Ella var till frissan för första gången å de blev en söt page. Å på min resa så fick jag ett treligt mms där de fanns en bild på en lite pojke som tittat ut några veckor för tidigt, nämligen lilla David. 

   

     

....hela mars månad kändes som en lång väntan på våren å för varje solglimt som visade sig så passade man på å vara ute. Min 29 års dag passerade obemärkt förbi, inget större firande men några presenter fick jag iallafall :) Å vi fortsatte som vanligt att gå på "barnaktiviteter" å magen den bara växte. 


         

....så i april åkte vi å hälsade på David för första gången, Ella provade hans säng å trivdes där som ni ser. Vi fick påskbesök av syrran å Victor å tog då en resa med nya Viking Grace å vi hängde även med till Sjöhistoriska museet. Den duktiga fotografen på Öppna förskolan tog bilder på oss. Vi började besöka Siggesta gård varje söndag å deras bakluckeloppis, samtidigt såklart en titt på dom få djuren som finns där. Snön började äntligen smälta bort! Avslutade april med ännu en resa upp till norr å firade valborg där, nåja...fira å fira, minns att jag orkade inte ens ner till brasan :) 

                

....bygget av övervåningen fortsatte i maj, två gästrum blev färdiga. Träden blommade å allt blev så grönt å fint! Vi hade många besök av "mammakompisar", barnen lekte på altanen å tomten medans vi fikade :) Vi hade halvårskontroll av hjärtat å allt såg fortfarande stabilt ut. Vi åkte på kosläpp å träffade familjen Kinnarinen, själva kosläppet var inte så dramatiskt som jag hade läst om. Sen en massa poolbad å en lillebror som nu sparkade rejält! 

                       


...juni å juli gick i väntans tider å de var mest en nedräkning till att lillebror skulle komma. Vi fick bestämt ett datum för planerat kejsarsnitt å allt hade så långt sett bra ut på alla undersökningar. Syskonvagn köptes på Blocket å Ellas rum gjordes i ordning. Vi hade midsommarfirande hos oss med femkamp å allt som hör till. De blev några vändor till IKEA å även till stan, parklek å spårvägsmuseet. Fattar inte hur jag orkade med allt såhär i efterhand :) kul å ha bloggen å få se hur flitig man var egentligen. Vi hade besök av Carina från stan som bl a bubblade i poolen med Ella. Mommo flyttade in hos oss i mitten av juli å var till en sån stor hjälp med allt, många vändor ner till stranden blev de för Ella å mommo. Sen så kom han äntligen!! 9 månaders väntan var över. Vår fina lillebror som fortfarande inte hade ett namn då vid födseln men som sen efter ett par veckor blev vår lilla Emil. 


                       

...hela augusti gick jag i ett "amningstöcken-tvåbarnschock-lyckorus" å spenderade tiden mest inomhus å ammade å svettades. Lillebror var en riktigt hungrig kille! Vilket han fortfarande är :) Vi fick ännu mer besök bl a av moffa å kusinerna Victor å Sofia å moster. Ella fick åka med till Gröna Lund å de var såklart uppskattat. Inskolning på dagis blev de oxå å Ella trivdes från första stund! 

         

...i september började pumphuset få färg men de skulle dröja ända till december innan vi fick rent vatten. Vi hade besök av moster Anne å Micke en helg å de blev lite kräftor å annat gott. Ella började mer å mer vänja sig vid Emil å nu kunde vi se små pussar här å där å inte bara "tjuvnyp" :) En egen säng inhandlades. 

           

...i oktober hade jag nu vart mammaledig i 2 år, herre gu, vart har tiden tagit vägen?! De var dags för Emils dop som blev riktigt lyckat med hjälp av mommo såklart. Vi följde med mommo upp till norr igen (herre gu, har jag vart 3 resor upp förra året?!). Det blev Emils första flygresa, 2 månader gammal. Vi blev förtjusta i ett lekland här i närheten som har fått många besök sedan dess, perfekt för bebis å syskon. Ella gick på sitt första disco, halloween disco på dagis å gjorde succe på dansgolvet. 

           

...november började med 2 årskalas med Pippi tema, den här gången även barnkalas för kompisarna i "mammagruppen", uppskattat men högljutt :) Nicke Nyfiken har fått lämna nu å de är Pippi som tagit över så en Pippi hysteri har de vart hela hösten å fortsätter fortfarande. Emil blev 4 månader å började med smakportioner, en riktigt charmig kille som gillade å gillar fortfarande vara med där de händer nått å att sova är överskattat, förutom vid mammas tutte såklart. Julafton firades på hemmaplan eller i närheten med C:s familj, mycke god mat å massa paket som hör till å tomten var inte så läskig alls utan fick t o m en liten klapp. Nyårsafton blev en liten tillställning hos oss, även de med raketer, hummer, champange å oxfile som hör till. 

               

 



Av nannasblogg - 9 januari 2014 10:46

....för den här veckan. Kan verkligen rekommendera Misosoppan, smakat precis som den i sushirestaurangerna...nam, nam! För mig passar de att hoppa över frukosten å börja med "sopporna" från lunch. Tar bara en stor kopp kaffe till frukost å min Detox dryck. Måste säga att redan idag så känner jag att hungerkänslorna har försvunnit avsevärt. Skrev ju tidigare att jag var skeptisk till den här dieten å de är pga att de känns lite för "lätt", har verkligen inga problem alls å dricka soppor två dagar i veckan när jag vet att de kommer flera dagar då jag slipper sopporna. Däremot tanken att bara dricka soppor varje dag i månader, huvaligen. Men de kanske har å göra med de här att kroppen inte ställer in sig på svält när man gör på de här sättet istället....sen tror jag att man helt enkelt blir mer medveten dom andra dagarna när man har två soppdagar, så kändes de iallafall för mig igår när jag hade en "vanlig" dag.

Av nannasblogg - 8 januari 2014 14:46

.....med en promenad till postlådan men som jag tidigare nämnt här så kan de ta väldigt länge innan vi är framme. Om ni minns vattenpölen från tidigare inlägg, jo nu står vi där igen....

Ella börjar dagis först nästa vecka. Haft en lång ledighet så att jag tänkte idag att, varför går hon där egentligen..hon verkar då trivas med å vara hemma, nja...hemma å hemma menar med våra små utflykter å aktiviteter. Inte så att hon ens tjatat å få gå dit....nöjt sig med att jag sagt att "barnen är hemma" när vi passerat dagis. Å för min del är jag så van nu å ha dom båda med mig i princip överallt så de känns som om de alltid vart såhär...Nåja, de finns iallafall en som saknar henne där :) så vi kör väl på som tidigare med korta dagar å ledigt när vi känner för de.

Av nannasblogg - 7 januari 2014 17:47

.....snart avklarad å de har gått bra, trots fika besök, vilket innebär alltid något gott men jag höll mig ifrån de. Läste om ett tips, nämligen Misosoppa...30 kalorier per kopp så de har jag handlat nu. Sätter ihop ett kit (lågkalorisoppa, bar) med 500 kalorier i en burk så jag vet vad jag har å röra mig med under dagen. Sedan blir de en hel del bubbelvatten som oxå mättar lite. Nå nu är jag iallafall igång, hade invägning igår å första delmålet är 5 kg.

Av nannasblogg - 6 januari 2014 15:03

....vi tog bussen till Forum å träffade Maria, de var inte igår vi sågs. Hon är alltid sig lik, har inte åldrats en dag sen vi träffades för första gången för en sisådär 12 år sen i samband med min flytt till storstan. Ja, vi har shejkat loss på många dansgolv här i stan :) Kul å ses å uppdatera lite av vad som händer i våra liv! Ella gillade Maria direkt å ännu mer när hon fick ett paraply av henne, tror nog hon kommer å sova med de i natt.

Av nannasblogg - 4 januari 2014 18:59

....fortfarande regnigt å grått här så idag blev de inomhuslek å fika hos kompisen Elias som hade bl a en sån himla fin kossa som både gungade å sa muuuu. Nu softar vi i soffan med lördagsmys nämligen chips, de är bara å rensa förrådet på allt gott inför nästa vecka :)

Av nannasblogg - 4 januari 2014 08:22

http://iform.se/kost/sund-vikt/52-dieten-sa-funkar-den-0

Gravidkilona ska bort å varför inte testa den nya 5:2 dieten. Start på måndag men tjuvstartar redan nu med Detox dryck som ska tas i 20 dagar. Jag väljer att köra lågkalori soppor på fastedagarna eftersom de har jag gjort förr å känner till dom å tycker dom smakar helt ok, lätt å hålla sig till 500 kalorier oxå. Måste erkänna att jag är liiiite skeptisk till den här dieten, kommer inte å köra strikt övriga 5 dagar nu i början utan vänja mig först vid fastedagarna å sen kolla efter en månad om de funkar, gör de inte de då får de bli Viktväktarna. Nu när jag bloggar om de så känns de som att jag måste genomföra de oxå :)

Ovido - Quiz & Flashcards