Alla inlägg under februari 2014

Av nannasblogg - 13 februari 2014 07:44

...å förstå att jag har TVÅ BARN! Är dom här verkligen mina? :) En märklig känsla men helt fantastiskt såklart.

Av nannasblogg - 12 februari 2014 13:27

....dagen började med ett besök till jobbet. Väl framme när jag går ur bilen å ska ta ut vagnen...vad ser jag då? Jo, att väskan inte är med....väskan med typ ALLT! Vad i helsike, får smått panik! De var bara å lasta ur barnen å ta en chansning med parkeringen, gick bra, inga p-böter, phu! Men fick gasa hem istället för å ta en sväng in till Forum.

 

Barnen fick en varsin fin fleecefilt av mina kollegor, tack igen! Jättefina! Har velat fram å tillbaka när jag ska börja jobba igen. Som de i dagsläget ser ut så planerar jag å börja den första oktober, halvtid först ett par månader. Tänk de blir då nästan på dagen exakt 3 år sen jag gick på föräldraledighet, helt galet lång tid!  Men, men snart är de dags å gå in i de berömda ekorrhjulet med stress till lämning å hämtning, vabdagar osv...men ännu är de många månader kvar så jag ska riktigt njuta ordentligt av dom sista månaderna nu. 


Men alltså helt seriöst, på tal om min väska som så fint låg kvar hemma, välpackad, på köksbordet. Börjar bli smått rädd för mig själv snart, mitt minne är inte som de var innan barnen, eller egentligen blivit värst nu efter att Emil föddes. Kan de vara den här konstant avbrutna nattsömnen? Såg ett intressant ämne i Malous Efter tio om just hjärnans behov av sömn. En kvinna var med, hon hade fått en blackout i affären å mindes inte var hon lagt sin 6 månaders bebis, de visade sig att hon glömt kvar han hemma fullt påklädd i hallen i bilbarnstolen, så hemskt! Får ju mardrömmar av bara tanken. Å detta pga sömnbrist. http://www.tv4.se/efter-tio/artiklar/därför-behöver-hjärnan-sömn-5284bf95c45948450a000001. De togs som sagt upp just detta med minnets försämring så de kan ju stämma, eller så är jag bara rent förvirrad av för mycke fokus på barn å hushåll. Något fel är de iallafall.

Av nannasblogg - 11 februari 2014 12:53

....tog en långpromenad till stranden, händer inte för ofta. Shoppat en ny mössa, pälsmössan blev för varm i dessa plusgrader....första gången jag handlat något så "pojkigt" som bil/buss/traktor motiv. Har inte riktigt vant mig ännu å gå ifrån allt rosa/rött å "flickigt".

Av nannasblogg - 9 februari 2014 16:14

...vi har snart gröna gräsmattor här, helt otroligt 9 februari!

Av nannasblogg - 9 februari 2014 12:27

...till dietdagarna. Läste i en blogg om kalorifria nudlar å de är ju verkligen värt å testa, dessutom fanns de på Willys så de blir ju jättebra om dom går å äta. Givetvis måste de till något tillbehör som nån sås typ annars blir de nog smaklöst. Såg dessutom en som tipsade om Viktväktarsopporna på burk, Minestronesoppa, 83 kalorier.

Av nannasblogg - 9 februari 2014 06:55

....totalt -3,5 kg. Veckans minskning -0,7 kg så den här veckan hände de nått iallafall på vågen men de är nog inte enbart pga 5:2 utan jag har börjat logga allt som stoppas i mun även dom andra dagarna. Hittade en bra app MyFitnessPal, enkel! Använt tidigare ShapeUp appen men den har blivit så krånglig efter uppdateringen, enkelt ska de vara. Men jag säger bara oj, oj så lite kalorier du får stoppa i mun om du är "stillasittande" (nå sitter väl inte direkt still om dagarna men jag kallar mig själv inte direkt regelbundet rörlig som appen beskriver de) å samtidigt vill gå ner i vikt. Inte minst intressant å se hur mycke kalorier de finns i allt t e x en stor latte med fikabröd är lika med en måltid. Nog har jag väl känt till de sen tidigare dieter, att just bl a latte inte är direkt bra för vikten, men de var väldigt länge sen jag höll på med sån här kalorikoll så de var ett uppvaknande, men de är ju bara så gott!

Som sagt, fortfarande ingen träning alls så visst fungerar de å enbart ställa om kosten men de går långsamt. Börjar få lite inspiration faktiskt, tagit ner lådan med träningskläderna å tittat på dom iallafall :) Nä, jag tänkte börja så smått å springa när de smält från vägarna här, glashalt nu när de ösregnat. Med Spotify å Funbeat appen så ska jag nog ta mig ut ett par gånger i veckan. Nu kanske någon funderar "Varför går hon inte raska barnvagnspromenader varje dag?" Nä, för de är så tråkigt å jag tror inte på promenader utan de ska svettas rejält, så de så :)

Av nannasblogg - 8 februari 2014 10:09

....köp färdiga plättar al a Kungsörnen, jättegoda! Ser ut å smakar som hemmagjorda, har testat andra märken oxå men dom är bara så sliskiga å inte alls uppskattade av Ella men dom här, mums!

P.S Tack för tipset, Susanne K!

Ovido - Quiz & Flashcards