Alla inlägg under december 2013

Av nannasblogg - 13 december 2013 19:25

....himmelens så nervös jag hann bli där innan barnen kom ut...hade som ingen aning hur Ella skulle vara. Men jodå hon stod för underhållningen minsann :) För de första upptäckte hon oss direkt å började ropa å peka "titta, mamma, pappa" sisådär minst tio gången (kan tillägga att ingen annan gjorde de så hon hördes) sen upptäckte hon farfar å ropade "vavva där" sen slängde hon iväg sitt ljus å tillslut kom hon på att jag ska nog sjunga lite å då sjunger hon högt å gör rörelserna extra tydligt. Som sagt Sockerbagaren rullade hårt med kaveln :) Vilken tur att dom inte sjöng så många sånger för de var precis att hon skulle ge upp å gå därifrån så slutade de. Fick en snutt inspelat på video oxå. Då var första luciatåget avklarat å jag hoppas på många fler för de är verkligen något speciellt med att få se sitt barn stå där framme.....nä, nu är tärnan helt slut efter allt lussande, dags för sängen.

Av nannasblogg - 13 december 2013 07:05

....en som är väldigt fascinerad av alla luciatåg, vi har tittat på ett antal på youtube å tittar nu på TV med stooora ögon! Spännande å se hur de blir i eftermiddag när hon ska gå i dagis luciatåg.

Av nannasblogg - 12 december 2013 15:44

....klänningen ska vara extra stor eftersom den ska gå på overallen så de innebär att den måste fållas...ja, de får bli lite quick fix med nål å tråd. Tror dessvärre inte de blir ett så stämningsfullt luciatåg eftersom solen lyser å gräsmattorna är gröna...

Av nannasblogg - 12 december 2013 05:46

...att smyga upp i ottan före alla andra å sitta i mörkret med tända ljus å en stor kaffekopp å bara fundera över livets små händelser å självklart njuta av att inte behöva stressa iväg till jobbet....

Av nannasblogg - 11 december 2013 17:32

....vänder från rygg till mage...4,5 månad, ja, plötsligt händer de...blev nog lite inspirerad av bebiskompisen Lisa som är så spänstig :)

Av nannasblogg - 10 december 2013 14:45

.. från sjukhuset, nämligen en Hello Kitty väska. Ja, idag var de dags igen för halvårskontrollen...dessa större kontroller tar så mycke energi för redan någon dag före börjar oron komma å man går omkring med spänningshuvudvärk. Utåt sett ser de ju ut som att allt är frid å fröjd med Ellas hjärta men de är långt ifrån bra, frågorna "när/vad/hur" som ska göras har hängt med vid varje kontroll sen hon föddes. Nu är de iallafall bestämt att hon får genomgå en hjärtkateterisering under våren mest troligt i april, det innebär kortfattat ett ingrepp via ljumsken å de gör dom på Astrid Lindgren, skönt å slippa åka till Lund. Men ingrepp, eller om man nu kallar de för operation, är de hur som med narkos osv...känns tungt men ändå de vi var förberedda på.

Av nannasblogg - 9 december 2013 21:17

...i husbygget, rent vatten idag! En rejäl försening på leveransen av alla reningsprodukter har gjort att allt blivit försenat men nu är de färdigt. Har t o m införskaffat en sodastreamer så nu blir de å göra en massa bubbelvatten. Ja, annars så byggs de på övervåningen. De lilla badrummet där uppe har ett takfönster som ska tätas å lite grejs med en vägg som ska sättas igen, sen därefter blir de å lägga golvet i allrummet där uppe. Dags snart å börja tänka hur de ska inredas.


P.S Måste bara tillägga att de kanske förefaller som naturligt att ha rent vatten 2013  :) men ni som missat tidigare inlägg om detta så är förklaringen lite kortfattad såhär , eftersom vi bor i ett sommarstugeområde vilket innebär egen brunn å vilket i sin tur innebär att de behövs särskilda filteranordningar för att få helt rent vatten. Det har givetvis inte vart skitigt eller farligt tidigare, nä folk dör inte som flugor här ute av förgiftat vatten :) utan vattnet har haft en speciell lite unken lukt å svagt missfärgad. Går självklart både å dricka å bada i men inte så trevligt kanske, håret får en lite gul ton d v s om man vill vara superblond. 

Av nannasblogg - 9 december 2013 12:29

...från min numera favoritwebsida www.stormberg.com...å så självklart ett fynd, ordinarie ca 1900 å nu 799 :) å eftersom jag bojkottar allt i svart så fick de bli en "tango red" som färgen heter.

Ovido - Quiz & Flashcards