Alla inlägg under oktober 2012

Av nannasblogg - 12 oktober 2012 09:45

....å solen skiner, de är väl riktigt nice....förresten, härligt å se solen igen efter en veckas regnande i norr. Veckan har gått i väldigt lugn takt. Har iallafall gjort nån nytta, nämligen bokat 1 års fotografering....googlade runt på priser etc. de såg ut å skilja en del, några med bra pris men de låg typ på andra sidan stan å de ork vi int! så de får blir den studion som finns här närmast oss, dessutom var fotografen så himla trevlig i telefon så de är ju klart ett plus!

De finns ju en massa fotografer runt om i stan men väldigt många har inte någon egen studio utan kommer hem å fotar å de går absolut inte just nu, så som de ser ut här. Vi hade ju en proffsfotograf här (bekant till C) när Ella döptes å han höll på bli tokig eftersom de varken fanns bra ljus eller bakgrund å  fota :) 


Ja, som jag sa tidigare så blir de en sväng till mässan imorn å på söndag får vi middagsgäster, ikväll blir de å bubbla lite igen! Trevlig helg! 

Av nannasblogg - 10 oktober 2012 21:21

....med bubbel i dubbel bemärkelse nämligen i vattnet å i glaset, najs!!

Av nannasblogg - 10 oktober 2012 10:01

...å kan nog säga att även hemresan gick bra efter ett antal bussbyten å flyg å bilresa. De verkade som att Ella kände igen sitt hem för hon gick direkt till CD spelaren, helt överlycklig,  å började trycka på knapparna å digga till musik. Men visst tar de mycke energi av en bäbis att resa runt sådär, de märks att hon är extra trött så nu blir de ordentlig vila innan vi börjar springa på aktiviteter igen. 


Till helgen har vi planer på att besöka Underbara barn mässan: http://underbarabarn.se/, säkert helt hysteriskt med folk å barn som far runt men de får man ta, tänkte se om man får lite inspiration till inredning av barnrum. Medans vi vart iväg så har de här hemma byggts vidare utomhus bl a dynlådor, ja ni vet som man kan lägga dynorna i från trädgårdsmöblerna....blir som en kombination av sittbänk med lock utefter ena altansidan, ja de kommer säkert bild sen. Nu har den "rätta" poolen, eller spabadet, kommit d v s i grå färg som vi ville ha från början, jättefint! Har inte hunnit testa än men de verkar vara bra drag på bubblorna. Hej, svejs! 

Av nannasblogg - 8 oktober 2012 05:59

....puss å kram till vår prinsessa.

De händer så mycke varje månad. Nu är de bara stå å stå å gå å gå som gäller, med stöd såklart genom att hålla i händerna. En lära-gå-vagn är favoriten, hon greppar tag i den så hårt hon kan å vägrar släppa. Munnen går i ett, jösses vad man får skratta! Långa utlägg på babyspråk, låter som en blandning av arabiska å franska, ser verkligen ut som att hon försöker berätta nått, skakar på huvudet samtidigt å viftar med händerna :)

Av nannasblogg - 7 oktober 2012 15:00

....tog en promenad till kyrkogården å besökte en grav, köpte med mig en fin rosa ljung....så himla fint de var på kyrkogården med alla färger, massor med lila/rosa/vita ljung vid gravarna å träd å buskar som har fått så mycke mer färg här än hemma.


(De visas dagligen i media olika insamlingar som vill att man ska skänka pengar hit å dit, men en grej som jag tycker är enkel å som alla säkerligen har råd med, de är å köpa årets rosa band och visa sitt stöd för kampen mot bröstcancer, en hemsk sjukdom som drabbar allt yngre)

Av nannasblogg - 6 oktober 2012 16:35

....från mitt bed and breakfast :) De har vart riktigt höstrusk väder här i flera dar men nu äntligen ser de ut å spricka upp. Vi kom iallafall ut på en promenix å den promenaden gick som vanligt över gränsen. I helgen är de nämligen höstmarknad på finska sidan, en säkert hundraårig tradition. Vad säljs där? Jo, bl a finsk grillkorv i massor, kringlor = jättetorrt fikabröd, finsk lakrits. Snart är dags å börja dra sig mot Lule igen för på tisdag förmiddag flyger vi hem. Veckan har verkligen gått fort!

Av nannasblogg - 5 oktober 2012 22:02

....för ni följer väl X factor...vad gör man annars en fredag kväll?! Mina favoriter så långt: Benny Hult å rapparen Malcolm :)

Av nannasblogg - 5 oktober 2012 12:23

....ett alldeles eget bollhav!

Ovido - Quiz & Flashcards