Alla inlägg under april 2012

Av nannasblogg - 6 april 2012 06:57

....upptäckte häromdagen att den här bloggen har vart igång i 3 år, helt otroligt! Vart tog dom åren vägen?! Startade 2009 den 4 mars när jag låg hemma i Bromma i den värsta vinterkräksjukan. Ja, vad ska vi hitta på den här storhelgen? Här spikas å sågas de...ingen söndagsvila här inte...bastubygge pågår... nästan färdigt tak å väggar! Imorn har vi påsklunch hos svärisarna, annars inget annat planerat...på måndag till stan å träffa Fru Malmborg. Påskkärringar hade vi på besök igår å som vanligt inget påskgodis, C gav dom sina äckliga tryffel choklad godisar :) knappast speciellt barnvänliga...kan tänka mig att dom hamnade i närmaste diket.

Av nannasblogg - 5 april 2012 09:24

[IMG]

...lite påskhumor istället för alla gulliga bilder på kycklingar osv..:)

Av nannasblogg - 3 april 2012 11:54

...tackar så mycke för gratulationerna, Carina du har alltid så bra koll på sånt! Lite kul fakta om namnets betydelse: Kvinnonamnet Nanna är ett gammalt nordiskt namn, och betyder "djärv" (egenskapen; ej djuret järv). I nordisk mytologi var Nanna namnet på Balders maka. Hon dog av sorg när Balder blev mördad. Nanna var den man tillbad när man kände förtröstan. Namnet var länge bortglömt och oanvänt, men började åter användas i början på 1800-talet. Det infördes i almanackan 1901. Nanna är ganska ovanligt idag och har varit det länge. De senaste åren har dock ett tiotal flickor i varje årskull fått namnet som tilltalsnamn. 31 december 2005 fanns det totalt 2572 personer i Sverige med namnet Nanna varav 1303 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 39 flickor namnet, varav 8 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 3 april, (1901-2000: 5 april).De finns tydligen en kille som heter Nanna i Sverige :) hur tänkte man då? Som sagt, ovanligt namn, ligger inte ens i topp 100 år 2011, jo de har man minsann fått lida för när man var barn, hur många gånger har jag hört frågan "vad sa du att du heter? Anna?" Suck...fast nu är de ju däremot inne å heta så ovanligt som de bara går.

Av nannasblogg - 1 april 2012 19:58

...har ni blivit lurade idag? Själv har jag lyckats undvika de, istället tog jag en premiärtur till stan.

 

...träffade Maria som såg lika ung å fräsch ut, precis som den dagen för snart 11 år sen då jag flyttade hit till storstan. De var Maria som introducerade Sthlm för mig...nåja, iallafall kroglivet :):) jösses vad tiden går! Ella trivdes i "tant" Marias famn som ni ser...

 

....å t o m jag lyckades fastna på en bild tillsammans med lillgumman...hon var heeeelt fascinerad av allt folk, lite skillnad mot när man är hemma för då är de inte okej å bara sitta.

  ...lite bus i vagnen medans "tanterna" fikar å på tal om bus...tror den här tjejen kommer å bli ett riktigt busfrö, visar sådana sidor redan nu..hon har bl a börjat skratta sådär riktigt högt å viftar å sparkar som att hon försöker göra allt för att komma någonstans.


En riktigt trevlig dag! Nu blir de nog fler turer till stan framöver!

  

Ovido - Quiz & Flashcards