Alla inlägg under mars 2012

Av nannasblogg - 21 mars 2012 19:00

  

Suffletten blev faktiskt riktigt lyckad! Från väldigt solblekt till riktigt svart, ni ser skillnaden när ni tittar på de ljusbruna armstödet

 

Lillgumman har fått ett smyckeskrin med speldosa och där finns nu doppresenterna,.....

 

Att ligga på mage är inte såååå jobbigt längre, vi övar varje dag...

   

...fast de är betydligt roligare å sitta i matstolen å leka, läsa böcker å äta gröt!

Av nannasblogg - 21 mars 2012 13:03

....eller stolen för den delen...eller hur man nu säger, därför de vart stiltje här på bloggen dom senaste dagarna. Sitter ute å försöker få lite sol efter en promenad...promenaderna har blivit lite roligare nu när vi har bytt till sittdelen...nyfiken som hon är vår tjej så trivs hon med att spana runt sådär halvsittandes (den går givetvis att fälla ner till liggläge om någon undrar om vi hat blivit helt snurriga som låter en 4 månaders sitta i flera timmar :)Äntligen blev de varmt igen...huvaligen vilken kyla de har vart dom senaste dagarna t o m snöat lite fast nu är allt borta igen...typiskt vår, man packar undan vinterkläder å river fram dom igen å sen tillbaka igen å så håller man väl på ett tag framöver. På tal om att packa..rensat Ellas garderob från allt som inte används längre, jösses så lite man egentligen hinner använda alla kläder...nu fick vi ju så mycke begagnade kläder men man behöver verkligen inte köpa en massa den första tiden (om man nu inte har en bäbis som kräks hela tiden) Annars så mår vi bara bra...C har åkt på en förkylning så vi hoppas slippa de, inget som smittat än iallafall men då är jag oxå rätt hård med att hålla oss på avstånd så gott de nu går, man är ju glad så länge man slipper gå runt å snora.

Av nannasblogg - 16 mars 2012 07:32


...har ni hört den här, Mix Megapols fredagslåt, man kan nog räkna med att de blir en riktig sommarhit! Ja, då var de helg igen, den här veckan har bara rusat förbi, kanske för att jag aktiverat mig typ varje dag....allt ifrån bebissång, mammaträff till att bara åka iväg å kika i affärer i vårt lilla "centrum" å även hela helgen är bokad. Det härliga med att vara ledig är just att man kan välja å variera sin vardag precis hur man vill, ofta räcker de bara att byta miljö för barnvagnspromenaden så är man nöjd.


På tal om barnvagn...mitt nästa projekt är att färga den solblekta suffletten (har en vagn som är gammal som gatan) googlade runt lite å hittade några som färgat just samma vagn med Panduros palettfärg å de blev faktiskt riktigt bra...nå vi får väl se hur jag lyckas, kan ju inte bli värre känns de som. Hur har man egentligen klarat sig utan google tidigare???


Tack för alla grattishälsningar! Kul att ni kommer ihåg en gammal tant, är inte mycke för å fira födelsedagar längre men om två år kanske man kan ställa till med en fest...eller inte...gillar inte å stå i centrum. Jag fick bl a presentkort till klädbutiker, vet inte hur man ska tolka de :) är de ett tecken på att jag börjar falla in i dåliga vanor typ "jag är mammaledig å struntar i hur jag ser ut". Jo, fast jag håller me, behöver verkligen nya vårkläder...har varken köpt nått till mig själv eller Ella...faktiskt första gången igår som jag beställde kläder till henne, hittade äntligen en hemsida som säljer omlottbodys i stl 74...gillar dom, både praktiskt å fint! Nä, nu är de full fart här igen, trevlig helg!!!

Av nannasblogg - 15 mars 2012 08:03

....inte så farligt å fylla 28 :) sen är de inte så man säger att med åren blir man klokare..känner inte riktigt att de stämmer, tycker snarare att man tappat ett antal hjärnceller dom senaste månaderna, de enda som snurrar i huvet är typ bebis bajs konsistens, mata/sova, osv..Firar födelsedagen med ett återbesök på sjukhuset..de ni, här ska vi minsann inte ha de för skojigt...nåja, de går säkert bra. Ha en fortsatt trevlig dag i solen!

Av nannasblogg - 10 mars 2012 06:22

      

...vilket innebär att nya saker måste införskaffas, nu senast bl a en matstol....en enkel variant antilop från Ikea, fast jag tog en röd istället för den vanliga vita...lite roligare med färg...sen fick hon en gåstol av mommo å den har vi provkört lite...förresten ser ni den härliga dräggel fläcken på tröjan :) de drägglas massor just nu å mer lär de väl bli när tänderna sätter fart. Nästa inköp blir en ny bilbarnstol så hon får sitta lite bekvämare...babyskyddet som vi nu har är inte riktigt gjord för en rundare bebis.


Sjukstugan har fortsatt här hemma i veckan å den här gången kan vi verkligen kalla de för sjukstuga. Vi har hållt oss friska men C blev nämligen magsjuk i onsdags å de riktigt rejält, han fick nog den värsta varianten....blev lite nojig bara de inte smittar oss igen, eller blir man direkt immun efter att man haft de eller kan de komma igen efter ett par dagar? Kanske om de är olika bakterie/virus, borde ju vara samma för oss. Har iallafall tvättat å spritat händerna som en tok så dom ser snart ut som torra russin. De var ett tag sen vi hållt oss på hemmaplan en hel vecka, har trampat på runt här i området varje dag å måste erkänna att jag börjar bli liiiite less på dom här grusvägarna....nästa vecka bokar vi in något varje dag...peppar, peppar d v s om vi håller oss friska.


Sitter ni bänkade framför TV:n ikväll? Känns som att vinnarbidraget redan är färdigt, skulle förvåna mig om Loreen inte tar hem de men med tanke på hur de sett ut så långt (med dom som gått vidare) så skulle de inte heller förvåna mig om typ Ranelid eller Flink vann fast jag håller på Loreen. Trevlig helg!




Av nannasblogg - 8 mars 2012 06:06


  

Vår lilla älskling blir 4 månader idag så vi bjuder på en helt färsk bild på en morgonpigg tjej, hipp hipp hurra!


Av nannasblogg - 7 mars 2012 06:44

Vill ni bli nästan granne med oss, kika på de här objektet :)

http://www.hemnet.se/bostad/villa-varmdo-varmdo-kommun-skarmaro-gard-3437455

Av nannasblogg - 6 mars 2012 19:27

....tänkte säga sjukstugan men de stämmer ju inte riktigt så illa är de inte....nåja, vi är väl inte helt tillbaka på banan igen....de har inte vart så dramatiskt, visst är de lite läskigt med kräkningar fast mest nojig har jag vart över vätskeintaget för de är ju extra viktigt när spädbarn drabbas å sen speciellt för henne oxå...tur att hon är en sån stadig bebis som såg till att äta upp sig till 7,6 kg innan magsjukan för de är visst betydligt jobbigare när dom är sådär riktigt späda. Nu behöver hon bara få mer aptit så vi kommer upp i fulla mål...för min egen del är de tvärtom, behöver inte komma upp i några fulla mål....den mindre bra aptiten kan lika gärna stanna där så man äntligen kommer i ett par byxor igen....misstänker att de var svärfar som tog hit nån basilusk i helgen...nåja, strunt samma varifrån de kom, förr eller senare drabbas man ju ändå å de lär ju inte ha vart första å sista gången.

Ovido - Quiz & Flashcards