Alla inlägg under oktober 2011

Av nannasblogg - 16 oktober 2011 12:01

Vi såg två filmer igår...varav den första höll mig, hör o häpna, vaken till efter tolvslaget så de kan ni tolka som att de var en väldigt bra o spännande film! Nu har jag Svinalängorna kvar här hemma o den ser jag mest för att Ola Rapace är med ;) Idag står städning av lillstugan på min "att-göra-lista", ha en fortsatt trevlig söndag!


Av nannasblogg - 15 oktober 2011 11:16

 ....o sen jag då...såhär har de sett ut dom senaste mornarna...min utsikt från köksfönstret när jag kokar min havregrynsgröt.


Träffade Anna o Inger (mina kollegor från skoltiden) igår....de var säkert ett år senast o de visade sig att de hade hänt en hel del under året som gått! Mycke skratt blev de! Mat, prat, hög musik o söta alkoholfria drinkar gjorde att h*n levde om som bara den heeeela tiden! Hann en sväng o strosa runt i affärer oxå innan, köpte bl a en mysdress som jag tänkte ha på BB, börjar ju bli dags o packa väskan snart....

  


På tal om BB...i torsdags va vi på Danderyd o föreläsningen, fick ett bra intryck men blev väl inte direkt lugnare ändå...en väldigt omfattande föreläsning..nästan som en föräldrautbildning...flera timmar tog de vilket va bra för C som behöver lära sig lite mer om vad som komma ska :) men vet ni vad, jösses, jag höll på o få värsta skrattanfallet där...man fick som ställa frågor till BM som föreläste o vet ni vad en karl frågade?! BM hade precis berättat om den sista fasen i förlossningen d v s krystningen o då frågar han heeelt seriöst "Är de bebisen som sparkar sig själv ut eller hur går de till?"  Ni skulle ha sett BM, hon såg liiite frågande ut o funderade säkert på om han skojade men de gjorde han inte. Gissa om jag skrattade när de äntligen blev paus o man fick gå ut, såg scenariot framför mig att bebisen tog sats o med en spark flög ut :):) 



Av nannasblogg - 13 oktober 2011 11:05


www.finadu.se


Lite reklam för Helen och hennes syster som nu satsar på sin dröm nämligen att driva en egen butik, Fina Du öppnar på Kungsholmen om några veckor o säljer bl a kläder, skor o smycken.

Av nannasblogg - 12 oktober 2011 12:19

...har fortfarande fin fina värden på allt...järn, socker, blodtryck...var lite rädd för att sockret skulle gått upp eftersom jag "fuskat" ganska mycke med godsaker den senaste tiden men den visade sig vara bättre än tidigare, märkligt men bra såklart! Däremot syns de på vågen att jag har ätit lite extra mycket o gott den senaste tiden...jösses...inte undra på att de börjar kännas tungt o stå längre stunder...men jag har ju, enligt BM iallafall, gott om fostervatten så vi säger att de är de som väger. Magen..eller SF måttet som de heter är fortfarande högt...nu t o m lite högre än högsta punkten på kurvan. Jag fick en fin kommentar igår av ett butiksbiträde som tydligen tyckte magen var gigantisk "De måste vara dags snart, är de bara ett barn?"  Annars så har jag inga känningar av varken förvärkar eller sammandragningar...börjar däremot vänja mig vid nattvak..är uppe ungefär var tredje timme pga toabesök o att h*n håller mig vaken men de är bara skönt att de är bra rörelse där inne. Tidigt på morgonen vid 5-6 brukar jag gå upp o äta o sen lägger jag mig igen ett par timmar till, riktigt skönt! Träffade Camilla för en lång lunch innan BM besöket igår o de blev en heeeel del graviditet o förlossningssnack :) är ju de som snurrar mest i mitt huvud just nu som ni säkert noterat här på bloggen. Något annat som ni kanske noterat...har lagt in några kategorier här till höger...bl a samlat allt som rör husbygget...kan vara kul o gå in o se förändringen...så att säga "före o efter" bilder speciellt om man backar tillbaka bland inläggen till starten för ca. 2 år. Det blev väldigt tunt i kategorin resor av förklarliga skäl, har helt enkelt inte vart så mycke längre än upp till norr o sen våra båtturer här i skärgårn...men..men..en vacker dag så kanske även vi kommer utomlands till värmen.

Av nannasblogg - 10 oktober 2011 16:50

...o jag har bokat in en hel del...imorn lunchdejt med Camilla i Forum o sen efter de BM besök...på torsdag föreläsning på Danderyds sjukhus, nog för att man kan läsa sig till de mesta praktiska kring förlossningen men de kan ju även vara bra o ha rekat vägen dit :) På fredag träff med mina ex kollegor från skolan, verkligen länge sen sist!


Idag har jag försökt lära mig allt om föräldrapenning o dagar hit o dit...tror nästan att jag fattar hur de fungerar nu..men inte är de då lätt...myndighetsspråk borde ju jag kunna om någon...nåja, har iallafall lagt in en ansökan för de måste göras i god tid eftersom det är handläggningstid, allt går ju o ändra i efterhand som tur är...men de blir o hålla i slantarna framöver, iallafall om man ska tro min snabbkalkyl av utbetalningarna..eller mer kanske vänja sig vid mindre utgifter...men jag ska absolut inte klaga, tänk vilken lyx vi har som överhuvudtaget kan vara hemma såpass länge.


Nä, dags o äta igen...hungrig är man konstant hela tiden numera.





Av nannasblogg - 8 oktober 2011 14:13

...menar jösses vilken syn de måste de har vart...resultatet blev väldigt bra, är nöjd med alla delar, naglar, fötter o ansikte, till så himla bra pris oxå..sen att dom "lurade" på mig en svindyr produkt från märket Baboor är en annan sak men de är nog bara o konstatera att det är endast dyra krämer som hjälper när man ger sig in i småbarnslivet när man närmar sig 40. Jag tog fransk manikyr på naglarna, vilket inte är så märkvärdigt de har ju funnits ett bra tag..jag som är lite sen bara...fint o få naglarna o se jämna ut, har annars problem med de...dom växer väldigt bra o blir långa så dom går av en efter en tillslut, man måste väl sköta dom antar jag för att få dom jämna o fina eller så fuskar man med fransk manikyr....


 

...ja, tillbaka till själva upplevelsen o vad jag menar med vilken syn de måste har vart. Jag vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig de hela men jag trodde att de går väl till som så att fötterna o naglarna fixas först o sen ansiktet men nä då. När jag kom dit så kom de fram tre personer som presenterade sig, allt skulle ske samtidigt o gissa hur?! Jo, jag skulle ligga på typ en hård massage bänk, rak lång på rygg, o alla som vart höggravida vet att ligga på rygg är inte att föredra...tänkte jösses, hur ska de här gå...nå, de fick gå jag hade ju tagit mig dit, dom hade ju förståelse för min situation så jag låg lite som på sidan men innan jag kom upp på massagebänken :) o vilken syn de måste ha vart sen när jag var färdig o skulle stiga upp efter ca. två timmar, lagom mör, fick ju som ta sats o häva mig upp...kände mig som en valross o inte nog med de...en av tjejerna erbjöd sig o sa att "jag kan hjälpa dig på med stödstrumporna o skorna" ...hjälp, vad pinsamt, dom har märkt att jag har stödstrumpor....gissa om jag kände mig som en 90-årig pensionär när hon drog på mig strumporna o skorna, vilken tur att de va så lite folk där just då..skämdes som bara den ska ni veta.

Av nannasblogg - 6 oktober 2011 13:48

  ...d v s 30 dagar till BF...tycker inte själv att de händer så mycke med magen nå mer, men när jag tittar tillbaka på bilder för 4 veckor sedan så ser jag ju såklart skillnad....syrrans bebis tröja har jag nu vuxit ur märkte jag, texten kommer nästan upp under brösten :) Så där ja, nu var det nog den sista bilden på magen som jag lägger ut här.

Av nannasblogg - 5 oktober 2011 08:08

...o de är så himla skönt o slippa åka iväg tidigt...sovmorgon, som jag får höra av många att jag har de så lyxigt med just nu är nog de minsta jag bryr mig om...de går ändå inte o sova..men däremot o kunna strosa runt med morgonrock i flera timmar, de är däremot lyx för mig! Dom första dagarna har bara svischat förbi. I måndags jobbade jag lite hemifrån så nu ska allt vara färdigt, storhandlat igår...flera timmars promenad i affärer o att bära tunga påsar börjar kännas...phuu..blev faktiskt lite förvånad själv att jag blev så trött o att de kändes så mycke i ryggen etc...nåja, kanske inte så konstigt, h*n börjar ju väga en del nu. Fixat bl a sängkläder etc. till bebissängen, jag har märkt att man ska definitivt inte börja googla på alla inköp...finns ju en uppsjö av åsikter bara om de här med vilken sort eller överhuvudtaget om man ska ha kudde/täcke till nyfödd.


Tyckte jag var värd lite mer lyx i vardagen så jag har bokat en trippelbehandling till på fredag på Beauty Spa & Centre, www.yhhs.se, innebär pedikyr, manikyr o ansiktsbehandling...dom har riktigt bra priser eftersom de är elevbehandlingar o ännu billigare när man kan gå dagtid så varför inte passa på! Annars så har jag inga problem med att få tiden att gå...fixar o donar här hemma...eller "boar" som de heter....bokar in fika/lunch dejter, varav den första idag med "mammagruppen"...vi väntar nu med spänning på bebis nr.2

Ovido - Quiz & Flashcards